Otoci.net

Pon09122019

Zadnje dodano:09.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Petir s vinarima o novom dokumentu EU

Petir s vinarima o novom dokumentu EU

Posljednje večeri "Sabatine", međunarodnog susreta vinogradara i vinara, održanog ove godine u Malom Lošinju, događaj je posjetila Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu.

Na njeno je izlaganje došlo tridesetak sudionika "Sabatine", a govorila im je o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike EU, dokumenta čiji je novi tekst u pripremi, u prosincu bi trebali biti podnijeti amandmani, u siječnju i veljači bit će usvojena stajališta na pojedinim odborima Parlamenta, a u ožujku i travnju slijedi prvo čitanje u Parlamentu. Treba pritom uzeti u obzir da se u svibnju očekuju novi izbori za članove Europskog parlamenta.

Petir, donedavno članica HSS-a, a sada bez stranačke pripadnosti u Hrvatskoj, ali s "bojama" Europske pučke stranke, između ostalog je istaknula da, bez obzira na deklarativno zgražanje nad ruskom okupacijom Krima, Hrvatska treba pronaći način da gospodarski surađuje s Rusijom, kao što to čine Austrija i Njemačka.

Jedini lošinjski sudionik rasprave koja je uslijedila nakon zastupničinog izlaganja bio je Goran Petković, kazavši da je pri ulaganjima u Baranji naišao na brojne administrativne zapreke, ustvrdivši da suradnja među nadležnim institucijama ovisi o stranačkoj pripadnosti pojedinaca u sustavu.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!