Otoci.net

Uto10122019

Zadnje dodano:09.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Ministrica odbila Broza, smijenjeno Upravno vijeće

Ministrica odbila Broza, smijenjeno Upravno vijeće

Goran Broz, dosadašnji ravnatelj Odgojnog doma Mali Lošinj i jedini pravovaljani kandidat na novom natječaju, unatoč potpori Upravnog vijeća, nije dobio suglasnost ministrice Nade Murganić, a osim toga ministrica je razriješila dužnosti troje članova Vijeća i imenovala nove.

Nakon provedene natječajne procedure, tijekom koje su stigle dvije kandidature, ali samo Brozova s kompletnom dokumentacijom, dosadašnji je sastav Upravnog vijeća - Vinko Mužić (predsjednik), Marijana Dragoslavić, Ivan Katalinić s kvote Ministarstva, te Damir Preksavec uime zaposlenika i Zlatko Kolić uime korisnika - jednoglasno dao povjerenje dosadašnjem prvom čovjeku lošinjske ustanove. Nakon što je iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku stigao dokument kojim se ne daje suglasnost za Brozov novi mandat, Upravno vijeće odlučilo je Broza imenovati vršiteljem dužnosti ravnatelja do provedbe novog natječaja, a nakon toga je Ministarstvo razriješilo troje svojih predstavnika u Vijeću, čime je ono izgubilo većinu članstva, a na ta su tri mjesta imenovani Robert Antičević, Martina Lipovac i Silvija Kocijan.

"Ne smatram da je izbor mene, kao jedinog pravovaljanog kandidata na natječaju, razlog za smjenjivanje članova Upravnog vijeća", kazao nam je Broz, koji do daljnjeg ostaje v.d. ravnatelj.

Sljedeći tjedan trebala bi biti održana konstituirajuća sjednica novog sastava Upravnog vijeća, koje nastavlja mandatno razdoblje 2016.-2020. Odgojni dom Mali Lošinj trenutno skrbi za 25-30 korisnika dobio od 14 do 21 godine, a radi na pet lokacija u gradu. Pri Domu rade škola i radionica, a pružaju obrazovne programe za smjerove bravara, tokara, stolara, kuhara, konobara, te osposobljavanje za poslove zavarivača. Podružnica u Cresu namijenjena je djeci od 7 do 14 godina, a trenutno ima dvadesetak štićenika.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!