Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Hvataju natječaj za financiranje staze u Ćunskom

Hvataju natječaj za financiranje staze u Ćunskom

Dan uoči zakazanog termina održavanja sjednice, upućeni su pozivi na izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća Malog Lošinja, koja će se održati u petak u 15 sati.

Ovaj put u prostoriji za sastanke na prvom katu gradske uprave, a ne na uobičajenom mjestu u Lošinjskom muzeju, vijećnici će na dnevnom redu imati samo jednu točku - davanje suglasnosti za ulaganje u rekonstrukciju postojeće pješačke staze na području Ćunskog.

Gradske službe namjeravaju prijaviti ove radove na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, raspisan 12. lipnja, a s rokom za prijavu koji istječe 14. rujna. Ukupna duljina staze iznosi preko 25 kilometara, projekt je "težak" 4,27 milijuna kuna s PDV-om, a predloženim je projektom predviđeno otvaranje novog radnog mjesta - stručnog suradnika za turizam i male otoke, i to od 2020. godine. Projekt je obrazložen i korištenjem sada zapuštenih putova u turističke svrhe, u protupožarnoj obrani, te za pristup dijelovima poljoprivrednih gospodarstava.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka