Otoci.net

Sri19062019

Zadnje dodano:18.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Sarić preuzeo Mjesni odbor

Sarić preuzeo Mjesni odbor

Matej Sarić, nositelj liste koja je na izborima 15. srpnja dobila većinu u Vijeću, izabran je za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Ćunskog.

Nestranačka lista na izborima je dobila 52 glasa, odnosno 60,5 posto, dok su HDZ-ovoj pripala 34 glasa (39,5 posto). Uz Sarića, u Vijeće su s te liste ušli Bartol Popović i Senad Memčić, a s HDZ-ove Josip Ivekić i Vehad Alić. U izboru za predsjednika Vijeća, očekivano je Sarić dobio tri glasa podrške, a HDZ-ovi su vijećnici bili protiv, iako nisu imali vlastitog kandidata.

Konstituirajuća sjednica održana je u prostoru Grada Malog Lošinja, pod vodstvom pročelnika jedinstvenog upravnog odjela Miroslava Čovića i dogradonačelnika Ante Nedića, a već na prvom okupljanju Ivekić je objavio da daje ostavku na članstvo u Vijeću, pa ga zamjenjuje Bakir Jerman, koji je na HDZ-ovoj listi bio treći.

Sarić je među prioritetima naveo rješavanje problema dječjeg igrališta, koje je opterećeno imovinskim odnosima, kazavši i da se u Ćunski nije ništa ulagalo. Interesirao se i za mogućnosti korištenja prostora Mjesnog odbora za okupljanje mladih, te Torća, starog mlina za masline.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!