Otoci.net

Uto19022019

Zadnje dodano:18.02.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Talijani Lošinja i Cresa odabrali predstavnike

Talijani Lošinja i Cresa odabrali predstavnike

Na nedjeljnim izborima, članovi zajednica Talijana na Lošinju i Cresu izabrali su svoje predstavnike - po jedanaestoro za vijeća, te predstavnike u skupštini Talijanske unije.

U Vijeće talijanske manjine na Lošinju izabrani su, poredani prema broju dobivenih glasova: Vivien Alviž, Roberto Polonio, Elena Magašić, Ileana Brčić, Anna Maria Saganić, Fulvia Lettich Gadža, Nikola Andrijčić, Mirta Širola, Sanjin Zoretić, Sergio Zuclich i Nadia Vuljan, dok su ispod crte ostali Luciana Rukonić, Giovanna Cosulich, Vesna Brkić i Filippo Marangon. Pravo glasa iskoristila je 161 od 501 osobe, s tim da su tri listića poništena, a jedan je bio prazan.

U Cresu je u igri bilo šesnaestoro kandidata, a redoslijedom prema broju glasova ušli su Fabio Fučić, Giannina Sušić, Matteo Hržić, Daniele Surdić, Giovanna Kaštelan, Đanfranko Surdić, Luigina Vitić, Paolo Dunković, Giovanna Ferlora, Ida Surdić i Tea Velčić. Nisu prošli Alberto Duncovich, Dino Kremenić, Lara Bressan, Gigliola Pinezić i Gordana Grižan. Glasalo je 98 osoba od ukupno 215 s pravom glasa.

U izboru za predstavnika Lošinja u Talijanskoj uniji koja okuplja talijanske zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji, Nikola Andrijčić dobio je više glasova od Sanjina Zoretića, dok je u Cresu jedini kandidat bio Đanfranko Surdić.

Na današnji dan.....

19/2/1961

Utemeljeno Turističko društvo u Martinšćici

19/2/1974

U brodogradilištu Lošinj izvršeno prvo dokiranje, broda "Buga"

19/2/1994

Ženska klapa "Teha" utemeljena u Cresu