Otoci.net

Čet18102018

Zadnje dodano:17.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Gradsko vijeće u petak na Unijama

Gradsko vijeće u petak na Unijama

Članovi Gradskog vijeća Malog Lošinja gostovat će u petak na Unijama, gdje će raspravljati o sedam točaka najavljenog dnevnog reda.

U prvom gradonačelničkom mandatu Garija Cappellija, od 2005. nadalje, tadašnje peteročlano Poglavarstvo ispočetka je putovalo po malim otocima arhipelaga, ondje održavajući sjednice, a ovime Grad ponovo uvodi sličnu praksu, sada s Gradskim vijećem. "U ovom mandatu koji je prvenstveno orijentiran na mala mjesta i otoke, nastojat ćemo u svima njima održati barem po jednu sjednicu Gradskog vijeća, a prva je na Unijama", navodi Martina Krajina Mršo iz gradske uprave.

Osim uvodnog aktualnog sata, na predloženom dnevnom redu još su isključivanje iz opće uporabe javnog dobra čestice u Malom Lošinju, izmjene odluke o izvođaču radova održavanja obale i uklanjanja neregistriranih vozila i plovila, poništenje koncesije za izgradnju "građevine uređene plaže" na Kadinu, izmjena odluka o koncesiji na upotrebu pomorskog dobra, odnosno javne rasvjete u uvali Čikat, imenovanje Povjerenstva za davanje na korištenje javne površine, raspisivanje izbora za Vijeće Mjesnog odbora u Ćunskom, te odluka o koeficijentima za plaće u nedavno formiranom Jedinstvenom upravnom odjelu Grada.

Sjednica će se održati u petak u 14 sati u prostoriji Mjesnog odbora Unije, a u slučaju da loše vrijeme zakomplicira plovidbu, sjednica će se održati na "klasičnoj" lokaciji u Lošinjskom muzeju.

Na današnji dan.....

18/10/1809

Osorski biskup Petar F. Rakamarić posvetio novu crkvu sv. Antuna opata u V. Lošinju