Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Blatt proziva Jurjaka zbog divljači

Blatt proziva Jurjaka zbog divljači

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Cresa, vijećnica Jadranka Blatt s neovisne liste tražila je od gradonačelnika Kristijana Jurjaka (HNS) odgovore o realizaciji zaključaka s ranijih sjednica posvećenih problemu s divljim svinjama i jelenima lopatarima.

Odgovarajući, Jurjako je istaknuo da je bio u skupini "balavih političara" koje su prije 21 godinu ismijavali kada su upozoravali na problem divljih svinja, o kojemu sada svi govore, te da je sa svoje pozicije poduzeo mnogobrojne mjere kako bi se problem pokušalo riješiti.

O ljetnoj naplati parkiranja pitanja su imali Sanja Tomić i Stjepan Vodenac, vijećnici izabrani s liste HDZ-HRAST - Tomić o datumu početka naplate, a Vodenac o načinu pretplate - smatra neprimjerenim izdavanje listića papira na Melinu, kojeg "unište vremenske prilike ili ga gosti izgube". Naplata parkiranja počet će 1. lipnja, kazao je Jurjako. Fiorenco Pinezić (HSS) postavio je pitanja vezana za Martinšćicu, o zidiću kraj igrališta i javnoj rasvjeti.

Nakon aktualnog sata, na dnevnom je redu bila još samo točka o donošenju odluke da se poduzeću "Komunalne usluge Cres-Lošinj" dodijeli obavljanje javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Cresa, što je usvojeno jednoglasno.

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik