Otoci.net

Sub23032019

Zadnje dodano:22.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika U Belom pobijedila Eliana Zec Solina, u Martinšćici nejasno

U Belom pobijedila Eliana Zec Solina, u Martinšćici nejasno

Na današnjim izborima za Vijeće Mjesnog odbora Martinšćice, dvije liste dobile su po dva mandata, a treća preostali. U Belom, tri od pet mandata "ulovila" je lista nositeljice Eliane Zec Solina.

U Martinšćici su po dva mandata dobile lista HSS-SDP-PGS s koje su ušli Fiorenco Pinezić i Milan Petrović, te neovisna lista s koje su ušli Ivana Saganić i Kristian Krivičić, a preostali mandat otišao je HDZ-u i Ireni Vidas. Neovisna lista dobila je 55 glasova (42 posto), HSS-SDP-PGS 38 glasova (29 posto), a HDZ 35 glasova (27 posto).

U Belom je neovisna lista Eliane Zec Solina dobila 21 glas (51 posto), te su uz nositeljicu ušle još Valentin Mikičić i Sara Bandera. Lista Tijane Ban Vrsalović dobila je deset glasova (25 posto) i jedan mandat, a HDZ predvođen Liviom Hreljom dobio je sedam glasova (17 posto).

U Orlecu, Valunu i Dragozetićima kandidirala se samo po jedna lista, pa se već unaprijed znalo da će Vijeće MO Orleca činiti pet kandidata Unije Kvarnera - Franjo Jurasić, Krešo Juriša, Ljubomir Jurasić, Franko Jurasić i Tomislav Jurasić, da će Valun držati neovisna lista (Mila Surdić, Ivan Krivičić, Robert Zec, Antonia Mlacović i Ivica Kamalić), a Dragozetiće neovisna lista na kojoj su Domagoj Malčić, Nevia Srdoč, Liviana Dešković, Klaudio Grus i Gerry Vozila.

U Dragozetićima je glasalo 26 mještana od 87 s pravom glasa, u Valunu je glasalo 17 od 86 birača (s tim da su dva listića bila nevažeća), a u Orlecu je na biralište došlo 34 od 110 birača.

Na današnji dan.....

23/3/1940

Na Susku započeta gradnja tvornice ribljih konzervi, radila do kraja šezdesetih godina