Otoci.net

Pon18112019

Zadnje dodano:18.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Uvođenje Jedinstvenog upravnog odjela dobilo jednoglasnu podršku

Uvođenje Jedinstvenog upravnog odjela dobilo jednoglasnu podršku

Za uvođenje Jedinstvenog upravnog odjela u Gradu Malom Lošinju, umjesto dosadašnja tri, izjasnilo se svih 14 prisutnih vijećnika na sjednici Gradskog vijeća, čime su oni dali podršku prijedlogu gradonačelnice Ane Kučić.

Time prestaju postojati tri dosadašnja upravna odjela - onaj za financije, gospodarstvo i turizam na čelu s Mirtom Lozančić, onaj za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša predvođen Tanjom Jović, te Ureda Grada i upravljanja gradskom imovinom na čelu s Ružicom Baumgarten. U roku osam dana gradonačelnica će imenovati v.d. pročelnika novog odjela, a potom slijedi i nova sistematizacija radnih mjesta, pri čemu će jedinstveni odjel imati odsjeke za pojedina područja.

"Ovo nije promjena iz razloga što pročelnice nisu u svom radu bile odgovorne. Dugi niz godina pročelnice su radile odgovorno. No, složit ćemo se da neke stvari nisu funkcionirale kako treba, a gradonačelnik je uvijek odgovoran i zato su nam trebale drastične promjene", obrazložila je Ana Kučić uoči glasanja.

U raspravi, Dubravko Devčić (neovisna lista) zatražio je parametre za ovakve promjene, navodeći da su dosad redovno predstavljani izvještaji prema kojima su ocjene djelatnika gradske uprave bile vrhunske. "Sada odjednom niste zadovoljni time?", upitao je. Andrino Maglievaz iz IDS-a je prijedlog gradonačelnice ocijenio mudrim, dodajući da ga "može dati samo odgovorna osoba koja je sigurna u sebe i koja je uvidjela da ju je postojeće ustrojstvo sputavalo u efikasnijem vođenju Grada". Mario Kamalić (HSS) mišljenja je da onaj tko odgovara za rad Grada, treba urediti i sustav u kojemu radi, a sličnog je stava i Branko Domac (PGS) koji uporište za to nalazi u potpori od preko 50 posto koju je Kučić dobila na izborima.

Marijana Dragoslavić (HDZ) ukratko je kazala da je stranka dala potporu gradonačelnici za ovu ideju, a Elvis Živković (HNS) je, uz podršku, kazao da bi svakome trebala biti čast da ubuduće, i na sličnom radnom mjestu drugačijeg naziva, doprinese svojim iskustvom. Marlen Vlašić (HRAST) kazala je da i njena stranka daje podršku, ali i da ovo predstavlja "pokušaj, koji može završiti dobro ili loše". "Nakon ovoga, efikasnost mora biti bolja i više nema isprike", zaključila je.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!