Otoci.net

Sri24042019

Zadnje dodano:23.04.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika A. Kučić: Nitko ne ostaje bez posla, nema dodatnih zapošljavanja

A. Kučić: Nitko ne ostaje bez posla, nema dodatnih zapošljavanja

"U ovoj promjeni nitko ne ostaje bez posla i nema dodatnih zapošljavanja. Možda se dogodi i ušteda, no ona je minorna u odnosu na očekivane efekte", najavljuje gradonačelnica Ana Kučić uoči sjednice Gradskog vijeća Malog Lošinja, na kojoj traži podršku vijećnika za promjene u gradskoj upravi.

U naknadno predloženoj točki dnevnog reda za današnju sjednicu, nalazi se i formiranje Jedinstvenog upravnog odjela, odnosno ukidanje dosadašnja tri - onog za financije, gospodarstvo i turizam, onog za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, te Ureda Grada i upravljanja gradskom imovinom.

"Ovo je bilo najavljeno u predizbornom programu, a potrebu za time osnažuje i to što su ostale stranke, koje su sudjelovale u lokalnim izborima, navele da žele unaprijediti učinkovitost javne uprave, možda u drugačijoj formulaciji. Po dobivanju izbora, angažirala sam stručnjake - pravnike i psihologe - te se pokazalo da postoje 'rupe' koje su rezultat dugogodišnjih odnosa, što se događa u svim sustavima koji broje više ljudi, odnosno da postoji potreba za drastičnijom reorganizacijom", kazala nam je gradonačelnica u razgovoru nekoliko sati uoči sjednice Gradskog vijeća.

Prijedlog je bio i na dnevnom redu sastanaka unutar HDZ-a i koalicijskih partnera, a prema riječima gradonačelnice, postoji suglasnost da promjena treba biti.

Dobije li prijedlog potporu većine gradskih vijećnika, u roku osam dana bit će imenovan vršitelj dužnosti pročelnika novog odjela, a unutar 60 dana slijedi i novi pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, odnosno odluka o koeficijentima za plaće, te raspisivanje natječaja za pročelničko mjesto.

Na današnji dan.....

24/4/1910

U Cresu umro Celestin Fattuta, r. 1839., provincijal, poticatelj uvođenja hrvatskog jezika u bogoslužje

24/4/1960

Voda iz Vranskog jezera vodovodom stigla do Malog Lošinja