Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Vijećnici u petak o aerodromu, životinjama, otpadu...

Vijećnici u petak o aerodromu, životinjama, otpadu...

Za petak u 13 sati sazvana je sjednica Gradskog vijeća Malog Lošinja, s tim da je za dnevni red predloženo osamnaest točaka.

Prve se dvije točke odnose na usklađenje gradskog statuta i poslovnika Gradskog vijeća s izmijenjenim zakonima, a treća obuhvaća odluku o uključivanju 40.884 kvadratna metra terena u temeljni kapital tvrtke "Zračno pristanište Mali Lošinj" s konačnim ciljem povećanja aerodroma kraj Ćunskog.

U dnevnom redu slijede točke o gradnji, odnosno održavanju objekata i uređaja komunalne infrastrukture, raspoređivanju novca prema rezultatima izbora za Gradsko vijeće, odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, te davanje koncesije na pomorskom dobru u Artatorama komunalnom društvu.

Ostatak dnevnog reda odnosi se na redovne izvještaje - o prikupljanju nepropisno odbačenog otpada, o stanju zaštite od požara, o stanju sustava zaštite i spašavanja, sustava Civilne zaštite, te polugodišnji izvještaj o radu gradonačelnice.

Sjednica će biti održana u glavnoj dvorani Lošinjskog muzeja.

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik