Kamalić i dalje vodi HSS, dopredsjednici i dalje Kašner i Zorović

Mario Kamalić / foto: B. Purić
Mario Kamalić / foto: B. Purić
Nakon subotnje izborne skupštine, nema promjene na čelu lošinjske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS), koja u koaliciji predvođenoj HDZ-om drži većinu u Gradskom vijeću Malog Lošinja.

Predsjednik je i dalje Mario Kamalić, ujedno jedini predstavnik ove stranke u petnaestoročlanom Gradskom vijeću. I na ostalim su dužnostima HSS-ovi veterani; za dopredsjednike su izabrani Marijan Kašner i Ferdinand Zorović, za tajnika Branko Rukonić, blagajnika Tulio Morin, a za ostale članove Gradskog odbora Anđelo Dumenčić i Stjepan Čović. Za delegata u županijskom HSS-u izabran je Griša Kamalić.

Mario Kamalić je na skupštini dao izvještaj o proteklom četverogodišnjem mandatu, te dao program za naredni mandat. Lošinjski HSS-ovci najavili su intenzivnije praćenje izvršenja proračuna Grada, s naglaskom na naplatu potraživanja Grada. Još žele potaknuti stavljanje u pogon zatvorenih poslovnih prostora koji pripadaju Gradu, ubrzati realizaciju ribarske luke i "poduzetničkog inkubatora", te uštede u poslovanju gradskih poduzeća.