Otoci.net

Uto22012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika U Velom 4:1 za Magašića, u Ustrinama pat-pozicija

U Velom 4:1 za Magašića, u Ustrinama pat-pozicija

Uvjerljivom pobjedom nestranačke liste nositelja Josipa Magašića, završeni su izbori za Vijeće Mjesnog odbora Velog Lošinja. Postotno, Magašić i kolege dobili su 68%, a lista HDZ-a predvođena Frankom Bonićem 32%. U Ustrinama su obje liste dobile po devet glasova, pa će Vijeće MO, umjesto predviđena tri, imati četiri člana, po dva sa svake liste.

Od 830 birača, u Velom Lošinju glasalo je njih samo 255, s tim da je deset listića proglašeno nevažećima. Sa 167 dobivenih glasova, s Magašićeve liste još su u Vijeće ušli Ivan Jerman, David Murljačić i Renata Stokić, a ispod crte ostala je peta na listi, Klaudija Božičević.

S liste HDZ-a (na kojoj ima i nestranačkih kandidata), koja je dobila 78 glasova, prošao je samo nositelj Franko Bonić, dok su ispod crte ostali Slaven Kupina, Severino Božičević, Ratko Vidović i Mate Vidas.

U Ustrinama je od 22 birača, svoje pravo iskoristilo njih devetnaestoro, s tim da je jedan listić bio nevažeći. S HDZ-ove liste prošli su Petar Muškardin i Lučano Muškardin (ispod crte ostaje Petra Muškardin), a s liste IDS-HNS ušli su Goran Gregov i Marino Rukonić (Marina Muškardin nije prošla). Parni broj članova Vijeća nije uobičajen, ali je s ovakvim rezultatom bio nužnost.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!