Otoci.net

Pet19102018

Zadnje dodano:18.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Sepčić: Nisam znala da će me opozvati, ali me to nije iznenadilo

Sepčić: Nisam znala da će me opozvati, ali me to nije iznenadilo

Još se sliježu dojmovi nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Cresa, na kojoj je na prijedlog petorice vijećnika opozvana predsjednica Maja Sepčić, a potom za predsjednika izabran Marčelo Damijanjević. Razgovarali smo sa smijenjenom predsjednicom, koja nije prisustvovala sjednici...

Zašto ste izostali sa sjednice?

- Ovih dana sam u Zagrebu na postdiplomskom specijalističkom studiju, u sklopu liječnike specijalizacije, a termin prvih predavanja doznala sam nakon što je sjednica Gradskog vijeća već bila sazvana.

Jeste li imali saznanja da će se ići na opoziv, odnosno kada ste za to saznali?

- To mi je dojavljeno sa same sjednice. Nisam znala da se priprema opoziv, ali ne mogu reći da me je to iznenadilo.

Kako komentirate tijek sjednice i kakvi su vam planovi za daljnji rad u Gradskom vijeću?

- Kao prvo, htjela bih zahvaliti kolegama koji su smogli hrabrosti smijeniti me na ovakav način, dok osobno nisam bila prisutna. Njihov čin, izglasavanje proračuna, moja smjena i povratak Marčela Damijanjevića na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Cresa, jasno dokazuju da su privatni interesi iznad interesa građana Grada Cresa. Nakon što su uklonili korektivni faktor koji im je smetao, ponovo se vraćamo na stari modus operandi – podijeli i vladaj. Prije ulaska u politiku, znala sam da postoje prljave igre i igrice, ali ono što sam doživjela u ovo kratko vrijeme u kojem sam obnašala časnu dužnost predsjednice Gradskog vijeća Cresa, nadmašilo je sva moja očekivanja. Nema tu, nažalost, niti jednog segmenta društvene, političke ili bilo kakve odgovornosti. Ispričavam se ovim putem mojim sugrađanima što zbog izvanrednih okolnosti nisam mogla biti prisutna na ovoj vrlo važnoj sjednici, što nisam mogla braniti njihove interese i još jednom čestitam kolegama na tajnom glasovanju kojim su me smijenili. Ja ću njih moći pogledati u oči, kao i svakog građanina našeg otoka.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!