Tri opcije postigle dogovor; Maja Sepčić predsjednica?

Maja Sepčić (lijevo), vjerojatna nova predsjednica Gradskog vijeća / foto: B. Purić
Maja Sepčić (lijevo), vjerojatna nova predsjednica Gradskog vijeća / foto: B. Purić
Dan uoči trećeg pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća Cresa, tri političke opcije objavile su da su postigle dogovor kojim će podržati Maju Sepčić kao novu predsjednicu Vijeća.

U četvrtak u 11 sati, po treći put će u vijećnicu Grada Cresa ući trinaestoro novoizabranih vijećnika, a nakon što su u prva dva pokušaja propale kandidature Marčela Damijanjevića (tada je u igri bio i Dragan Medarić, ali bez dovoljnog broja potpisa), odnosno Maje Sepčić, ovaj put bi mogao biti postignut broj od sedam glasova, koliko je najmanje potrebno za izbor prve osobe Vijeća.

U priopćenju koje supotpisuju Akcija mladih, koalicija HDZ-HRAST i koalicija HNS-SDP-PGS-HSS, navodi se da će potpise na kandidaturu Maje Sepčić, osim nje, dati još i Dragan Medarić (SDP), Sanja Tomić i Stjepan Vodenac s liste HDZ-HRAST, te Natalija Marelić Tumaliuan iz Akcije mladih, ali i da će glasove za nju dati i ostali vijećnici navedenih koalicija. Kao zajednički nazivnik navedeno je to što je riječ o mladim vijećnicima, ali ističu da ostaju na svojim političkim pozicijama.

"Nismo formirali nikakvu koaliciju, savez, niti formalnu suradnju, već je ovaj dogovor postignut kao kompromisno rješenje krize vlasti i izbjegavanje novih izbora za Gradsko vijeće", stoji u priopćenju.