Sri25042018

Zadnje dodano:25.04.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika U četvrtak drugi pokušaj konstituiranja

U četvrtak drugi pokušaj konstituiranja

Nakon što je 28. lipnja propao prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća Cresa, novi pokušaj će trinaestoro vijećnika imati u četvrtak, 20. srpnja.

Nakon održanih izbora, niti jedan od blokova nije uspio okupiti većinu, pa je lipanjska sjednica prekinuta neizborom predsjednika Vijeća. Tom prilikom jedinu važeću kandidaturu imao je nositelj neovisne liste (i raniji predsjednik Vijeća) Marčelo Damijanjević, koji je osim vlastitog potpisa imao i potporu Samira Mujagića i Lina Sinčića s vlastite liste, te Sanje Tomić i Patrisa Salkovića s liste HDZ-a i HRAST-a. Međutim, u glasanju je Damijanjević dobio potporu šestoro vijećnika - jednog premalo za pobjedu.

Na toj sjednici je kandidaturu za predsjedničko mjesto istaknuo i SDP-ov vijećnik Dragan Medarić, no kako je osim svojeg potpisa imao još samo tri potpisa - Olivera Filipasa (HNS), Josipa Popea (PGS) i Fiorenca Pinezića (HSS) - ta kandidatura je otpala, s obzirom na to da u obzir dolaze samo kandidati s pet prikupljenih potpisa potpore vijećnika.

Dvadesetog srpnja, s početkom u 11 sati, tako će se nastaviti procedura pokušaja konstituiranja, a ako niti tada ne bude izabran predsjednik Vijeća, prema Zakonu o lokalnim izborima, slijedi posljednji pokušaj, na sjednici koja mora biti sazvana za termin najkasnije do 20. kolovoza. Ako niti tada nitko od zainteresiranih za predsjedničko mjesto ne dobije bar sedam glasova potpore, građani Cresa morat će ponovno na izbore.

Na današnji dan.....

25/4/1529

U Cresu rođen Frane Petris (Petrić), filozof svjetskog glasa