Ned22042018

Zadnje dodano:21.04.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Izglasan Zakon o koncesijama zbog kojeg se prosvjedovalo

Izglasan Zakon o koncesijama zbog kojeg se prosvjedovalo

Sa 77 glasova za i četiri protiv, u Hrvatskom saboru danas je izglasan Zakon o koncesijama, zbog čijeg su sadržaja nedavno pod vodstvom "Pokreta otoka" organizirani prosvjedi u deset jadranskih mjesta, uključujući Mali Lošinj i Cres, te u Zagrebu.

Nisu prihvaćeni amandmani koje je dala opozicija, a nakon rasprave i uoči glasanja, zastupnici SDP-a, MOST-a i Živog zida napustili su sabornicu.

"Miro Bulj (MOST) je, pak, do samog izglasavanja tvrdio da će zakon omogućiti 'lokalnim šerifima' da upravljaju koncesijama, a da će onaj koji ju dobije imati pravo dići hipotekarni kredit i pravo hipoteke prebaciti na treću osobu", javlja HRT. "Tražili smo da lokalna zajednica sudjeluje u stručnom povjerenstvu za koncesije, a gradonačelnici iz HDZ-a glasuju protiv. Između partije i građana, izabrali ste partiju", kazao je u raspravi Arsen Bauk (SDP). "Radi se o krovnom zakonu koji puno bolje propisuje postupak dodjele koncesije, što će pridonijeti transparentnosti i smanjiti zlouporabe", izjavio je Vladin predstavnik Željko Tufekdžić.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!