Akcija mladih se ne opredjeljuje

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2013-00_izbori-kutija.jpgDva dana ostala su do drugog izbornog kruga u Cresu, u kojemu će pasti odluka hoće li na gradonačelničkom mjestu ostati Kristijan Jurjako ili će na tu poziciju doći Sanja Tomić.

"Pozivamo sve glasače da izađu na izbore i podrže kandidata i njegovog zamjenika za koje smatraju da su trenutno najbolje rješenje za naš Grad", kazala nam je Maja Sepčić, nositeljica liste Akcije mladih, koja je uz Nataliju Marelić Tumaliuan s te liste ušla u novi sastav Gradskog vijeća.

Kako navodi Sepčić, potpisivanjem postizbornih koalicija Vijeće bi izgubilo svoju funkciju, a o svakoj temi s dnevnog reda treba "glasati pojedinačno nakon saslušanja svih argumenata za i protiv".

Podsjetimo, na izborima za Gradsko vijeće, od ukupno petnaest mjesta, koalicijska lista HNS-SDP-PGS-HSS-HSU dobila je četiri mandata, HDZ-HRAST tri, neovisna lista Marčela Damijanjevića također tri, Akcija mladih dobila je dva mjesta, a neovisna lista Jadranke Blatt jedan mandat. Nositelji neovisnih lista, Damijanjević i Blatt, također su se sudržali od javnog favoriziranja nekog od dvoje preostalih gradonačelničkih kandidata - HNS-ovca Jurjaka i HDZ-ovke Tomić.