Podrška za Tomić i Salkovića iz Zagreba i Lošinja

Sanja Tomić i Patris Salković s gostima-podupirateljima
Sanja Tomić i Patris Salković s gostima-podupirateljima
Ministri iz HDZ-ovih redova, Oleg Butković i Gari Cappelli na predizbornom skupu u Cresu dali su podršku kandidatkinji za gradonačelničko mjesto Sanji Tomić.

"Zajedno smo oko sebe okupili tim mladih, malo starijih i starijih osoba, koje pokrivaju razna područja djelatnosti sa širokim znanjem i iskustvom rada u istima, pa pokrivamo široki spektar života i potreba stanovnika na otoku", kazala je HDZ-ovka Tomić, čiji je partner-zamjenik u kandidaturi Patris Salković iz HRAST-a. U svojem je nastupu govorila o potrebi rješavanja pitanja dovršetka obnove ceste na sjevernom dijelu otoka, zapadne luke u Cresu, katamaranskog povezivanja Porozine s Rijekom, te stanogradnje za mlade obitelji. Salković je najavio smanjenje dogradonačelničke naknade za 50 posto u odnosu na dosadašnju.

"Gradonačelnik danas nema rješenje što će biti s turizmom u Cresu za deset godina, a ako Cres tako nastavi, samo će nazadovati", kazao je Cappelli. Koaliciju HDZ-HRAST podržali su još i lošinjski HDZ-ovi kandidati, Ana Kučić i Anto Nedić, a također i Anđelko Petrinić, nedavno imenovam pomoćnikom ministra Butkovića, iako se izjašnjava kao nestranački opredijeljen.