Katarina Vitić uz Jadranku Blatt

Katarina Vitić i Jadranka Blatt
Katarina Vitić i Jadranka Blatt
Na predstojećim lokalnim izborima u Cresu, zamjenica gradonačelničkoj kandidatkinji Jadranki Blatt bit će Katarina Vitić.

Aktualna dogradonačelnica Blatt nedavno je istupila iz SDP-a nezadovoljna djelovanjem aktualne koalicijske lokalne vlasti, te je objavila samostalnu kandidaturu. "Politika nije samo za odabrane, politika je za svakoga onog građanina koji se želi uključiti i tko svojim radom može i zna doprinijeti boljitku našeg Grada. Moj motiv kandidiranja je spoznaja da je ova politika s ovim stranačkim garniturama koje izvrsno surađuju na osobnim interesima, dovela do apatije, nezainteresiranosti i razočaranosti ljudi u politiku", navodi kandidatkinja, a kao glavne odrednice programa navodi potporu gospodarskim aktivnostima kroz pozitivno poslovno okruženje, poticanje razvoja turizma i održive poljoprivrede, zatim kroz unapređenje kvalitete života s demografskim i socijalnim mjerama, podizanjem zdravstvenog i odgojno-obrazovnog standarda i razvojem sportskih i kulturnih događanja, te odgovorno i transparentno upravljanje proračunskim prihodima i dobro organiziranu gradsku upravu.

"Želim, i ako mi se za to pruži prilika, u ovom mandatu, dati sve od sebe da svaka mlada osoba koja se odluči školovati van otoka, ode s mišlju - želim se vratiti na otok! Ističem da sam kandidaturu s Jadrankom Blatt prihvatila sad kad je Cres na prekretnici. Do te prekretnice doveli su pojedinci i stranke, bili oni oporba ili vlast, koji se i dan-danas kandidiraju. Cres je grad koji zaslužuje viziju i poštenje. Kao mlada i ambiciozna osoba sa zadovoljstvom ću se suprotstaviti profesionalnim političarima i karijeristima, a sve za dobrobit Cresa", kazala je Katarina Vitić.

Kandidatkinje su najavile da će, osim njihove kandidature, postojati i neovisna lista za Gradsko vijeće.