HDZ i HRAST o demografiji, EU-fondovima i vodovodu

Sanja Tomić i Patris Salković
Sanja Tomić i Patris Salković
Na predizbornoj konferenciji za novinare, kandidatski tandem creskog HDZ-a i HRAST-a za mjesta (do)gradonačelnika, Sanja Tomić i Patris Salković, objavili su sadržaj izbornog programa.

Kao mjeru poboljšanja demografskog stanja, Sanja Tomić najavila je uvođenje besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, te povećanje naknada za svako rođeno ili usvojeno dijete. "Prilično važno, a dosad neiskorišteno je pitanje povlačenja sredstava iz EU fondova. Otkako smo ušli u EU, otvaraju nam se mogućnosti prijavljivanja na natječaje koji mogu uvelike pomoći razvitku otoka, od projekata ekonomije i poduzetništva, poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja do informacijske tehnologije, turizma i zapošljavanja. Baš kao i potencijal Cresa, enormne mogućnosti, a tako malo iskorištene. Da bi postigli sve zamišljeno, uključit ćemo stručne ljude u izradu projekata za unapređenje turizma na otoku kao i na razvoj cjelogodišnjih privređivačkih djelatnosti", kazala je HDZ-ova kandidatkinja.

"Nužna je obnova dotrajale vodovodne infrastrukture u centru naselja Cres. Osim toga, zadatak gradske uprave treba biti promptno i racionalno saniranje svih komunalnih problema. Ne smijemo dozvoliti da se mjesecima, pa i godinama, čeka na rješavanje nepravilnosti, oštećenja i kvarova na komunalnoj opremi ili našim javnim površinama", kazao je HRAST-ovac Salković.