Otoci.net

Čet21112019

Zadnje dodano:20.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Šustar najavljuje školsku sportsku dvoranu

Šustar najavljuje školsku sportsku dvoranu

U obilasku lošinjskih odgojno-obrazovnih ustanova je Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta u tzv. tehničkoj Vladi RH.

Na jednoj od "stanica", u matičnoj zgradi Dječjeg vrtića "Cvrčak" u Malom Lošinju, održana je konferencija za novinare, na kojoj je Šustar između ostalog najavio mogućnost gradnje dugo najavljivane školske sportske dvorane na površini između sadašnje gradske sportske dvorane i Osnovne škole. Kako kaže, sredstva bi se namaknula iz više različitih izvora, pri čemu bi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sudjelovalo s oko 4 milijuna kuna, a dvorana bi u tom slučaju mogla biti završena u roku od dvije godine.

Šustar je govorio i o obilasku područnih škola na sjevernodalmatinskim otocima, te o strukovnom srednjoškolskom obrazovanju. "To je tema nove ekipe koja je nastavila reforme u školstvu, a riječ je o području u kojem ima prostora za suradnju našeg ministarstva i gospodarstva", istaknuo je tehnički ministar, navodeći podatak da strukovno čini oko 70 posto srednjoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj.

Konferencija za novinare održana je u novouređenoj prostoriji u Vrtiću, u kojoj će ovih dana početi s radom nova odgojna skupina, a uslijedit će znatnije povećanje kapaciteta zgrade. "Nedavno smo dobili građevinsku dozvolu za proširenje zgrade, radimo studiju ekonomske isplativosti, a potom idemo na javni natječaj. Nakon što radovi budu obavljeni, a trebali bi trajati 5-7 mjeseci, dobit ćemo još četiri skupine, te bi sva djeca mogla biti primljena u vrtić, što će otvoriti i nova radna mjesta, ukupno osam", kazao je lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli, nabrojivši i mjere Grada u potpori lošinjskoj Osnovnoj i Srednjoj školi, te lošinjskim studentima.

Ravnateljica vrtića Tanja Perić govorila je o aktualnom trenutku ustanove, istaknuvši kao posebnost Lošinja to, što su gotovo sve odgojno-obrazovne ustanove smještene u istom dijelu grada.

Za poslijepodnevni termin najavljen je susret ministra Šustara s vodstvom Zajednice Talijana Lošinja, na temu odjela Dječjeg vrtića na talijanskom jeziku.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!