Prikupljaju se prijedlozi za odbor građana

S nedavne javne tribine građanske inicijative / foto: B. Purić
S nedavne javne tribine građanske inicijative / foto: B. Purić
Počela je procedura formiranja Odbora za praćenje javnih politika, nakon što je dogovor o tome postignut na nedavnoj javnoj tribini o prostornom planiranju u organizaciji inicijative "Čovjek po mjeri otoka".

Naime, na tribini je gradonačelnik Gari Cappelli obećao da će članstvu odbora biti omogućen uvid u postupak stvaranja prostornih planova, prije no što prijedlozi planova budu javno predstavljeni i raspisane javne rasprave.

Na web-stranici https://boljilosinj.yrpri.org do 15. svibnja mogu se dati prijedlozi i glasati za već predložene kandidate za članstvo u ovom odboru, a kako javlja Bojana Genov iz građanske inicijative, predloženi mogu biti svi građani izuzev one aktivne kroz političke stranke ili neovisne liste.

"Planirani broj članova odbora je sedam. Osim građana uključenih u rad odbora koji izborom preuzimaju obvezu djelovanja, radu se može u pojedinim fazama ili trajno priključiti svatko zainteresiran. Odbor će među sobom izabrati tri osobe zadužene za komunikaciju s Odborom za prostorno planiranje, odnosno tvrtkom koja izrađuje plan", stoji u pozivu.