Pon23092019

Zadnje dodano:23.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Glasalo 44% HDZ-ovaca, neizvjesnost izostala

Glasalo 44% HDZ-ovaca, neizvjesnost izostala

Gradske organizacije HDZ-a u Malom Lošinju i Cresu provele su u nedjelju izbor za predsjednika stranke, lišen neizvjesnosti s obzirom na to da je jedini kandidat bio aktualni stranački vođa Tomislav Karamarko.

Na području koje pokriva lošinjska organizacija, na izbore u prostoriju stranke u zgradi Kina, došao je 121 član od ukupno njih 304 s pravom glasa, što daje odaziv od 40 posto. U Cresu, u prostoru Gradske vijećnice, od 46 članova glasalo je njih 33, što iznosi 72 posto, pa je ukupan odaziv na cresko-lošinjskom području 44 posto.

Od lošinjskih stranačkih članova, njih 119 dalo je podršku Karamarku, dok su dva listića bila nevažeća. U Cresu, sva 33 člana izašla na izbore poduprla su Karamarka.

U ovom ciklusu provode se i izbori za članove stranačkih tijela na svim razinama - tako su već izabrani predsjednici i odbori temeljnih organizacija. Za predsjednicu temeljne organizacije HDZ-a u Malom Lošinju izabrana je Martina Krajina Mršo, u Nerezinama (organizacija obuhvaća i Belej, Puntu Križa, Osor i Sveti Jakov) predsjednik je Franjo Mavrović, u Velom Lošinju Ljiljana Urem, u organizaciji za Ćunski-Artatore Duško Sklepić, na Unijama Sanel Muminović, a na Susku Petar Rudić.

U još neodređenom terminu, najkasnije do 2. svibnja, održat će se i skupština Gradske organizacije HDZ-a Malog Lošinja; sudjelovat će osamdesetak članova - dosadašnji članovi gradskog odbora, zatim gradski vijećnici, gradonačelnik i dogradonačelnica iz redova HDZ-a, te predstavnici temeljnih organizacija i mladeži, izvijestio je aktualni predsjednik lošinjskog HDZ-a Anto Nedić.

Kako na području Cresa nema temeljnih organizacija, održat će se samo skupština Gradske organizacije, i to 28. travnja u Gradskoj vijećnici, najavio je prvi čovjek creskog HDZ-a Gaetano Negovetić.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka