Otoci.net

Sri11122019

Zadnje dodano:11.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Ivković i dalje o Rukaviću

Ivković i dalje o Rukaviću

Na aktualnom satu Gradskog vijeća Malog Lošinja, HSLS-ov vijećnik Rudolf Ivković još jednom je zatražio uvid u dokumente o gradnji stambenog kompleksa na Rukaviću.

"Ni nakon nekoliko traženja, još uvijek nisam dobio dokumente o ugovoru između tvrtke HAL i budućih vlasnika stanova. Naime, po mojim informacijama, 15. svibnja 2013. sklopljen je ugovor između Grada i HAL-a i 'Međimurje graditeljstva', gdje stoji da Grad ulaže nekretnine, dok investitor ulaže novčana i radna sredstva. Ugovorom je utvrđeno da investitor jamči Gradu ispunjenje obveze. Potom je sklopljen ugovor o poslovnoj udruzi HAL-a i 'Međimurje graditeljstva', pa održan sastanak o istupanju 'Međimurje graditeljstva' iz ugovora. Tražim dokument raskida sporazuma između HAL-a i 'Međimurje graditeljstva', te izjavu o istupanju 'Međimurja graditeljstva' o istupanju iz projekta od veljače ove godine. Jasno je da se radi o javno-privatnom partnerstvu i da je ugovor raskinut. Na gradilištu sada nema niti table", kazao je Ivković.

Đurđica Šimičić (HDZ) iskazala je zabrinutost zbog problema mosta na Privlaci, istaknuvši da prema informacijama iz Hrvatskih cesta, ta tvrtka ne namjerava otvarati most do rekonstrukcije, te da postoji opasnost da taj pomorski prolaz neće ovoga ljeta biti u službi. Nadovezao se Branko Domac (PGS) kazavši da je od lučkih vlasti čuo da je osim u turizmu, ovo problem i zbog sigurnosti na moru, jer će biti onemogućen prolaz većim plovilima u službi sigurnosti i spašavanja na moru.

Milan Pejić (SDP) zatražio je pismeni odgovor o nadležnosti nad šumama na Čikatu, kako bi se razjasnilo tko treba uklanjati borove koji sve češće padaju uslijed nevremena. Zatražio je i pismeni odgovor o zakonskoj regulativi koja prethodi osnivanju mjesnih odbora, nakon što se o ovom pitanju dosta raspravljalo na nedavnoj javnoj tribini udruge "Idem i ja".

Siniša Dakić-Barichievich (neovisna lista) interesirao se za dinamiku popravka lukobrana u Rovenskoj, uz zabrinutost da će i ovoga ljeta ondje biti obavijest o zabrani kupanja. Mario Kamalić (HSS) predložio je čišćenje prirodne retencije na Bočacu, te upozorio da se na čistini kraj sportske dvorane ostavljaju stari automobili. Dubravko Devčić (neovisni) pitao je o poduzetničkom inkubatoru: "Je li istina da se lokacija mijenja jer je druga pravna osoba dobila tu lokaciju?" Tražio je i pisani pregled gradskih projekata i njihove dinamike, za proteklih šest godina.

Gradonačelnik Gari Cappelli (HDZ) najavio je pismene odgovore na postavljena pitanja, dodavši i da radovi na Rukaviću kasne zbog nesuglasica s Odjelom za urbanizam oko dijelova projekta krova i garaže. Za lukobran u Rovenskoj, kazao je da ima obećanje da će radovi biti završeni prije sezone.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!