Pon16122019

Zadnje dodano:16.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Županija odobrila koncesiju za plaže u Čikatu

Županija odobrila koncesiju za plaže u Čikatu

Nakon što je "Jadranka" pokazala zanimanje, Primorsko-goranska županija raspisala je natječaj za koncesije na dvije plaže u lošinjskoj uvali Čikat, s tim da šetnice ostaju izvan zona koncesije.

U prvom kontaktu, "Jadranka" se zanimala za šire područje, no odlučeno je da će to biti samo za poteze pomorskog dobra - prvi počinje na obali ispred vile "Hortenzija", prolazi obalom ispred hotela "Bellevue" i završava gdje počinje obala ispred vile "Karolina". Drugi potez su plaže ispred vila "Mirasol" i "Hygea", odnosno hotela "Alhambra".

Na sjednici Županijske skupštine o ovoj točci dnevnog reda govorila je Nada Milošević, pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze, navodeći da dva prostora zajedno obuhvaćaju 4025 kvadratna metra kopna i 35.161 kvadratni metar mora, s tim da bi se na većem dijelu naplaćivao ulaz. Stalni dio koncesijske naknade iznosi 578.705 kuna, a promjenjivi dio je 3% od prihoda ostvarenih od obavljanja djelatnosti, te 1% od prodanih ulaznica godišnje. Trajanje koncesije je dvadeset godina.

U raspravi je sudjelovao dopredsjednik Skupštine Đanino Sučić (HNS), tražeći detaljnije podatke i napominjući da je potreban širi konsenzus zainteresiranih strana. Pročelnica Milošević na to je dodala da vjeruje "da će Grad Mali Lošinj i 'Jadranka' međusobno riješiti odnose oko šetnica, koje ostaju izvan područja koncesije".

Za natječaj su glasali svi prisutni članovi Županijske skupštine. Podsjetimo da je na nedavnoj sjednici pozitivno mišljenje dala i većina članova Gradskog vijeća Malog Lošinja, a iz Grada Malog Lošinja upućen je dopis Županiji, u kojemu se traži da se javno korištenje obalne šetnice nikako ne ograničava, a da koncesionar održava šetnicu, pripadajuću javnu rasvjetu i zelene površine.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!