Morin: "Maknimo koalicijske ulizice"

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2013-00_izbori-kutija.jpgPriopćenjem vezanim za prikupljanje potpisa za referendum, koje organizira inicijativa "U ime obitelji", javio se Vedran Morin, nositelj liste za Gradsko vijeće Malog Lošinja na lanjskim izborima...

"Nakon izvanredne konferencije za medije koju je jučer održala građanska inicijativa 'U ime obitelji', a na kojoj je istaknuto kako postoji mogućnost da se ne prikupi dovoljan broj potpisa za održavanjem referenduma, odlučio sam reagirati. Naime, primijetio sam kako se mnogi odlučuju na to da ne potpišu samo iz razloga jer osobno ne simpatiziraju gđu Željku Markić, što me šokiralo. I ja ju osobno ne simpatiziram, ali sam svjestan kako Željka Markić nema nikakve veze s novim izbornim sustavom, koji bi od osamostaljenja Hrvatske bio najpošteniji do sada.

Stoga pozivam sve Lošinjane da se uključe svojim potpisom u kreiranje demokracije, te pozivam da isto učine i članovi dviju najvećih političkih snaga, HDZ-a odnosno SDP-a, jer u suprotnom bi se naša politika smatrala tiranijom – ne demokracijom. Pojedinac mora biti ovisan o slobodnoj volji, ne o volji političke elite. Stoga se nadam da će me slijediti mnogi, i da će se ovom pozivu priključiti osobe koje imaju savjesti, a pod time mislim i na lošinjske čelnike koje redovito viđam nedjeljom na misi. Moja poruka je – maknimo iz politike 'koalicijske ulizice', koje prema novom izbornom sustavu danas ne bi sjedili u Gradskom vijeću", stoji u Morinovom priopćenju.