Morin: Najprije otkloniti nedostatke

Vedran Morin
Vedran Morin
Nakon HDZ-ovog priopćenja za javnost o "Jadrankinim" idejama dogradnje hotelskog kompleksa "Punta", oglasio se i Vedran Morin, nositelj jedne od lista na prošlim lošinjskim lokalnim izborima...

"Iznenađen stajalištem, odnosno službenom reakcijom HDZ-a vezano za projekt 'hotel-neboder', ponajviše iz razloga jer se poslušao glas naroda, što i nije čest politički slučaj posljednjih godina, odlučan sam da i osobno izrazim svoje mišljenje, a kao nositelj liste na posljednjim lokalnim izborima. Svojom reakcijom također želim iskazati da se politikom ne mislim baviti, kao što neki vole raditi, samo mjesec dana pred izbore, već da interes za time imam prije, za vrijeme i četiri godine nakon izbora.

Ovim putem djelomično podržavam HDZ, a u stajalištu da treba "poštivati raspoloženje građana Velog Lošinja i svih drugih građana koje je izraženo u pogledu ovoga projekta". Također, slažem se da "odluke o promjenama u prostoru, ovakve vrste, ne mogu se donositi brzopleto i stihijski, one iziskuju partnerski odnos mještana, lokalne zajednice i investitora za što je potrebno duže vrijeme i konsenzus svih na lokalnoj razini". Nadam se da će se građane isto tako i ubuduće pitati za investicije koje najavljuje 'Jadranka'.

Želim poručiti kako je obogaćivanje sadržaja van smještajnih jedinica za Lošinj ipak potrebnije, ponajviše zbog sve konkurentnije turističke ponude na Mediteranu. Razvoj kulturnog turizma primjerice. Osobno mogu podržati projekt 'hotel-neboder', ali ne na predloženom mjestu i ne na način da isti odskače od okoline. Sama ideja 'nebodera-lanterne' je originalna, te smatram da bi, uz određeni redizajn, projekt mogao dobiti svoj prostor.

No, ukoliko je najavljeni investicijski ciklus 'Jadranke' zbilja ostvariv, predlažem da se najprije obnove aktualni nedostaci voljenog nam otoka, kao što su Dom zdravlja u Malom Lošinju, da se uloži u šetnice i povećanje parking-mjesta, te svakako u izgradnju novih stanova za mlade i obnovu kupališta za goste, prije svega. Kako nisam naveo ceste, hotele i aerodrom, držim da je to – gotova priča", navodi Morin.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić