Otoci.net

Uto12112019

Zadnje dodano:12.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Zasad bez prihoda za vrtić, garažu, odvodnju i odlagalište

Zasad bez prihoda za vrtić, garažu, odvodnju i odlagalište

Na današnjoj će sjednici lošinjski gradski vijećnici "na meniju" imati smanjenje ovogodišnjeg gradskog proračuna za 20,26 posto, kako stoji u prijedlogu pripremljenom od gradskih službi.

"Do smanjenja proračuna došlo je zbog nemogućnosti realizacije prihoda pomoći iz proračuna RH za dio planiranih projekata za koje, iako su bili najavljeni, nisu objavljeni javni pozivi za sufinanciranje ili nije ishođena sva potrebna dokumentacija pa ih se nije moglo niti prijaviti na one natječaje koji su objavljeni", kaže Martina Krajina Mršo iz gradske uprave, dodajući da se to odnosi na projekt energetske učinkovitosti zgrade Dječjeg vrtića, izgradnju garaže u Velom Lošinju, projekt oborinske odvodnje na Studencu u Malom Lošinju, opremanje urbanom i komunalnom opremom, te sanaciju odlagališta Kalvarija i pretovarne stanice.
"Isto tako, iako planirana, nisu realizirana sredstva od komunalnog doprinosa za projekt zračne luke, jer projekt još uvijek nije započeo s realizacijom", zaključuje Krajina Mršo.

Smanjenje od 20,26 posto znači smanjenje za 26,9 milijuna kuna, pa bi njegova ukupna vrijednost bila 106 milijuna kuna. Sjednica Gradskog vijeća održat će se u 15 sati u Muzeju Apoksiomena.

Na današnji dan.....

12/11/1920

Potpisan je ugovor između Kraljevine Italije i Kraljevine SHS, kojim su Cres i Lošinj pripali Italiji