Otoci.net

Pet15112019

Zadnje dodano:15.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Kuljanić će biti počasni građanin, oko Nagrade za životno djelo mišljenja podijeljena

Kuljanić će biti počasni građanin, oko Nagrade za životno djelo mišljenja podijeljena

Na sjednici u utorak, Gradsko vijeće Malog Lošinja donijet će odluku o dobitnicima ovogodišnjih gradskih priznanja, a najviše prijepora ima oko Nagrade za životno djelo.

Naime, Ocjenjivačkom sudu Grada Malog Lošinja u predviđenom su roku stigla tri prijedloga za ovo priznanje, koje uključuje povelju i novčanu nagradu od 10 tisuća kuna. Skupina članova Gradskog vijeća (Dubravko Devčić, Biljana Vojniković, Luka Kačinari, Ivica Martuslović, Branko Domac, Dejan Nekić i Siniša Dakić-Barichievich) dala je prijedlog da se ovo priznanje posmrtno dodijeli Gordani Antoninić, ogranak Matice hrvatske dao je prijedlog da priznanje dobije Lidija Kosmos, a Udruga umirovljenika Grada Malog Lošinja da nagradu primi Marija Bebić.

Ocjenjivački sud zasjedao je 9. listopada, kada su sjednici prisustvovali predsjednica Martina Lipovac, Antonio Badurina, Zvonko Levinger, Emanuela Sarić, Darko Sorić i Mateo Vidulić, dok Davida Murljačića, Lovorke Tomović i Bože Vucića nije bilo na sastanku, te ponovo 14. listopada, kada je pristvovao i Murljačić, a Badurina nije. Odluke su donesene na drugoj sjednici, kada su tajnim glasanjem po tri glasa dobili prijedlozi za Gordanu Antoninić i Mariju Bebić, a nijedan za Lidiju Kosmos, da bi potom nakon nove rasprave bilo provedeno novo tajno glasanje, u kojemu je prijedlog za Mariju Bebić dobio većinu. Ocjenjivački sud potom je donio zaključak da predloži Gordanu Antoninić za nagradu sljedeće godine, a da se predloži izmjena odluke o javnim priznanjima, tako da se Nagrada za životno djelo ubuduće dodjeljuje svake treće godine i da njen novčani dio iznosi 30 tisuća kuna.

Nije ove godine bilo dvojbi o ostalim priznanjima; za počasnog će građanina biti proglašen akademik Elso Kuljanić - taj prijedlog dao je Gradski odbor HDZ-a, dok će dvije Nagrade Grada Malog Lošinja dobiti Tomislav Debelić na prijedlog Dekanskog i župnog ureda Mali Lošinj, te Šahovski klub "Lošinj" na prijedlog Katedre Čakavskog sabora Cres-Lošinj. Ipak, posljednju riječ ima Gradsko vijeće, a sama dodjela priznanja predviđena je za 8. studenog, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!