Sri21082019

Zadnje dodano:20.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura "Missa dalmatica" otvorila OGV

"Missa dalmatica" otvorila OGV

Počele su 44. Osorske glazbene večeri. U gotovo u potpunosti popunjenoj ex-katedrali u Osoru, izvedena je "Missa dalmatica" Franza von Suppéa - nastupio je Muški zbor Hrvatske radiotelevizije sa solistima Domagojem Dorotićem (tenor), Ljubomirom Puškarićem, Leonom Košavićem (baritoni) i orguljašem Mariom Penzarom.

Pozdravne su riječi uputile lošinjska gradonačelnica Ana Kučić i ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek, a uime predsjednice RH otvaranje je pohodila savjetnica Mirjana Hrga.

Uoči programa u crkvi, na trgu je kod šterne održano predstavljanje knjige "Sva ljeta galerija Juraj Dalmatinac u Osoru", u kojoj je autorica Branka Hlevnjak opisala djelovanje ovog punkta kulture na osorskom trgu, koji je radio do 2009. godine, nakon čega je taj prostor preuzeo Lošinjski muzej. Osim autorice, u predstavljanju koje je vodio Matko Marušić, sudjelovali su Jasminka Ćus-Rukonić i Julijano Sokolić.

Osorske večeri bit će nastavljene u četvrtak u 21 sat gostovanjem gitarista Krešimira Bedeka.

Na današnji dan.....

21/8/1879

Na Unijama rođen Ivan Radoslović, učitelj, proganjan od talijanske vlasti, potom predsjednik Narodno-oslobodilačkog odbora Ilovika, umro 1975. g.