Otoci.net

Čet21112019

Zadnje dodano:21.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Irena Dlaka na čelu ogranka Matice hrvatske

Irena Dlaka na čelu ogranka Matice hrvatske

Povjesničarka umjetnosti prof. Irena Dlaka izabrana je za novu predsjednicu Ogranka Matice hrvatske u Malom Lošinju, nakon što je proteklih 29 godina na tom mjestu bio prof. Tomislav Gospodnetić, dakle od obnavljanja ogranka 1990. godine. Gospodnetić je imenovan počasnim doživotnim predsjednikom ogranka.

Za dopredsjednicu ogranka izabrana je Lidija Kosmos, za tajnicu Mirjana Čović, a za ostale članove Predsjedništva ogranka Sandra Maljić, Anton Vunić, Boris Badurina, Kata Marković i Olivela Franko. Nadzorni je odbor ostao u ranijem sastavu - Zdenko Šulc, Jure Krstanović i Krešimir Borić.

Nova predsjednica budućnost ogranka vidi u tri područja - obnavljanju odnosno pomlađivanju članstva, povezivanje sa sličnim udrugama na cresko-lošinjskoj razini i s ograncima Matice u drugim sredinama, te početak prevođenja djela o otocima na strane jezike i time približavanje iseljenim otočanima: "Na pameti mi je njegovanje jezika i dijalekta i komuniciranje baštine prema van. Dio smo Europe, a koliko Europljani o nama znaju?"

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!