Gospodnetić predstavlja "Nevere"

Tomislav Gospodnetić / foto: B. Purić
Tomislav Gospodnetić / foto: B. Purić
Prof. Tomislav Gospodnetić u srijedu u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju predstavit će svoju knjigu "Nevere", podnaslova "Roman o otoku".

Prvo je to njegovo književno djelo, iako je već desetljećima istaknuti kulturno-prosvjetni djelatnik - na Lošinj je doselio 1969. godine kao mladi profesor hrvatskog, 1979. godine je pokrenuo Amatersko kazalište "Josip A. Kraljić", od 1989. do umirovljenja 2010. godine bio je ravnatelj Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju, a 1990. godine je obnovio i dosad vodi lošinjski ogranak Matice hrvatske. Sudjelovao je kao član uredništva u brojnim publikacijama objavljenima na Lošinju.

"Nevere" su zajedno objavile dvije udruge - lošinjski ogranak Matice hrvatske i Katedra Čakavskog sabora Cres-Lošinj, a između korica knjige krije se priča o izmišljenoj lošinjskoj obitelji, s tim da se u životima njenih članova ipak daju prepoznati stvarne osobe, a još više ljudske sudbine u izazovima koje su donosile velike povijesne mijene kroz XX. stoljeće.