Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Za početak "Otpisane", prilozi za rukohvate i vrtić

Za početak "Otpisane", prilozi za rukohvate i vrtić

Predstava "Otpisane", koprodukcija zagrebačkog teatra "Moruzgva" i Gradskog kazališta Gorica, u režiji Nikole Zavišića prema tekstu Renata Baretića, s glumačkom postavom u kojoj su Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički, bit će prva u ovogodišnjem dobrotvornom festivalu "Zima u kazalištu" u Malom Lošinju.

U organizaciji Rotary kluba "Lošinj", Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj i brojnih sponzora, pripremljen je program od tri predstave - "Otpisane" ovaj četvrtak u 20 sati, 28. veljače gostuje komedija "Pokopaj me nježno" teatra "Kerekeš", a 4. travnja svoju će predstavu "Našem brodu Lošinj" odigrati lošinjsko Amatersko kazalište "Josip A. Kraljić".

Prihod od ulaznica i ostali dobrovoljni prilozi ove godine imaju dvije namjene - uz postavljanje rukohvata za pomoć kretanju starijim osobama u strmim ulicama lošinjske gradske jezgre, što je višegodišnji projekt lošinjskih rotarijanaca, dio novca ići će za Dječji vrtić "Cvrčak" koji ima program rada s naprednom djecom "Aloha - mentalna aritmetika".

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka