Otoci.net

Ned18112018

Zadnje dodano:17.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Svijet mašte mlade autorice u ogledu s legendom Hollywooda

Svijet mašte mlade autorice u ogledu s legendom Hollywooda

Dvostruki program u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju - gostovali su Natalija Boutana, srednjoškolka ali potpisnica već drugog romana, te Ilija Matić, urednik knjiga i filmski zaljubljenik.

U prvom dijelu predstavila se Natalija Boutana iz Velikog Trgovišća, učenica II. razreda gimnazije u Zaboku, koja je nedavno objavila svoj drugi roman "Granica snova", nakon što je lani debitirala "Pustolovinom života". Radnja romana smještena je u autoričin rodni kraj i odnose među mladima, ali sa znanstveno-fantastičnim odmakom. Uz mladu autoricu i urednika Iliju Matića, čitanjem ulomaka iz romana sudjelovale su i lošinjske srednjoškolke Karla Đurić i Katarina Toić. "Naše izdavačke kuće uglavnom se drže hitova i malo prilika daju našim mladim autorima", istaknuo je Matić.

Drugi dio bio je posvećen američkom filmskom glumcu Gregoryju Pecku (1916.-2003.), čija je karijera u fokusu publicističkog rada Ilije Matića. Ovaj Županjac, za kojim je i višegodišnji rad u izdavačkoj kući u Njemačkoj, predstavio je svoje knjige o ovom glumcu, "oskarovcu" iz tzv. zlatnog doba Hollywooda. Matićevo je izlaganje dopunjeno isječcima iz ranih Peckovih filmova, te izložbom filmskih plakata iz sustava distribucija raznih zemalja.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!