Otoci.net

Čet20062019

Zadnje dodano:19.06.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Stihovi i izreke usmjeravaju interpretaciju

Stihovi i izreke usmjeravaju interpretaciju

"Šarenim svijetom", izložbom riječke umjetnice Mirne Sišul, u galeriji "Fritzi" u Malom Lošinju, došao je "prošetati" velik broj posjetitelja.

Izloženi su radovi u kombiniranim tehnikama, a kompozicije su koloristički intenzivne, naglasila je autorica postava izložbe Martinela Dragičević, kustosica Lošinjskog muzeja, ustvrdivši da "pršteće boje asociraju na djetinjstvo", te da "svaki potez kista slavi život". Promatračeva interpretacija djelâ usmjerena je i frazama ispisanim na samim slikama - izrekama, stihovima, mislima. Osim autorice postava i autorice slika, koja je iskazala zadovoljstvo načinom na koji su se njeni radovi uklopili u ambijent lošinjske galerije, na otvaranju izložbe, dopunjene i primjercima dizajnerskog nakita Mirne Sišul, govorile su još i ravnateljica Lošinjskog muzeja Zrinka Ettinger Starčić i lošinjska gradonačelnica Ana Kučić.

Za riječkom autoricom, koja se umjetnošću bavi dva desetljeća, već su 44 samostalne i dvadesetak skupnih izložbenih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a u galeriji "Fritzi", sjedištu Lošinjskog muzeja, izložba radova Mirne Sišul bit će dostupna zainteresiranoj publici do 20. listopada.

Na današnji dan.....

20/6/1914

Družba sv. Ćirila i Metoda odlučila otvoriti Pomorsku školu na hrv. jeziku u M. Lošinju, planove poremetio početak I. svj. rata