Od nedjelje do četvrtka Monika Leskovar i prijatelji

Monika Leskovar / foto: OGV
Monika Leskovar / foto: OGV
Osorske glazbene večeri ulaze u drugi tjedan održavanja, a i ove će godine biti održan svojevrsni festival u festivalu - "Monika Leskovar i prijatelji".

U nedjelju će u osorskoj katedrali nastupiti violinist Jurij Revič, Aleksandar Milošev na violi, violončelisti Pierre Doumenge i Monika Leskovar, uz pratnju Giuseppea Andalora na klaviru. Na programu su djela Davora Babića - praizvest će "Choralissimi", narudžbu festivala, te Dvořáka i Mozarta.

U utorak će se istoj postavi glazbenika pridružiti Katarina Kutnar (violina) i Špela Pirnat (viola), a izvest će djela Paraća, Mozarta i Schumanna. U četvrtak će se petorki od nedjelje pridružiti kontrabasist Mario Ivelja, a na programu su Stahuljak, Beethoven, Mahler i Schubert.

U dosadašnjem tijeku ovoljetnih, 43. po redu Osorskih večeri, održana su tri koncerta, a zanimljivo je da je u četvrtak, između ostalog, kvartet saksofonista "Ardemus" premijerno izveo i "Bird Talk", narudžbu festivala, autorice Sande Majurec, rođene u obližnjem Malom Lošinju (1971. g.).