Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Predvidljiv život prešao u potpuno rasulo

Predvidljiv život prešao u potpuno rasulo

Premijernim odigravanjem predstave "Hortenzija je rekla: Baš mi se fućka", nakon dvogodišnjeg zastoja lošinjskoj se publici vratilo ovdašnje Kazalište "Josip A. Kraljić".

U kinodvorani Vladimira Nazora, Lučano Nikolić, Sandra Podravec-Toić, Tamara Bogunović, Elmedin Bjelić, Yvonne Vidulić, Boris Šegota i Robert Radan odigrali su komediju - prilagodbu teksta francuskog komediografa Georgesa Feydeaua, vrativši mu se nakon što su 2012. godine odigrali njegovu predstavu "Gospođina majka je preminula".

Već u prvim trenucima, gledatelje je zabavio prikaz popravka zuba u staroj stomatološkoj ordinaciji, a zaplet se razvijao oko Lučana Nikolića u ulozi dvojezičnog hrvatsko-talijanskog stomatologa, kojemu nedaće zadaje dokona supruga - tumači je Tamara Bogunović - a potom i posluga, lukavu sobaricu i priprostu kuharicu tumače Sandra Podravec-Toić, odnosno Yvonne Vidulić, a pomoćnika u ordinaciji Elmedin Bjelić. Male, ali dojmljive uloge pacijenata imaju Robert Radan i Boris Šegota. Nakon sat vremena, ispočetka uredan i predvidljiv život stomatologa i njegovih bližnjih prelazi u potpuno rasulo.

Osim glumaca, u nastanku predstave sudjelovali su još Đenis Ćepulo, Toni Plešić, Gordana Šegota, Gilbert Hofmann i Denis Brižić, a JAK-ovci će odigrati reprize u nedjelju, ponedjeljak i utorak - s počecima u 20.30 sati.

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik