"Tehi" 40 tisuća, priprema novi album

Klapa Teha / foto: B. Purić
Klapa Teha / foto: B. Purić
Objavljena je odluka o financiranju aktivnosti udruga u kulturi u Gradu Cresu, nakon provedenog javnog poziva.

Tako je ženskoj klapi "Teha" namijenjeno ukupno 40 tisuća kuna - po 15 tisuća za nastupe na festivalima i za snimanje albuma, a 10 tisuća za redovnu aktivnost. Muška klapa "Burin" dobit će 28.000, a Karnevalska udruga "Vežgani" 47 tisuća kuna.

Za festival "Bejski tanac" u organizaciji udruge "Volim Beli" predviđeno je 10.000 kuna, koliko i za Dane Tramuntane u organizaciji Društva za istraživanje i čuvanje povijesne i kulturne baštine "Tramuntana".

Sa stavke "potpore malih vrijednosti raznih prioritetnih područja", Katedra Čakavskog sabora Cres-Lošinj dobit će 5000, a Zavičajno društvo "Bratohna" iz Valuna 3500 kuna. U stavci "zaštita okoliša" je program Muzeja ovčarstva Ruralne otočke grupe u Lubenicama, s iznosom od 15 tisuća kuna.

Na stavci "ostalo - razvoj civilnog društva kroz udruge", Društvo "Naša djeca" Cres dobiva 9000 kuna, Zajednica Talijana Cresa 20 tisuća, a Folklorno društvo "Orlec" 10 tisuća kuna, a ovdje je i 2000 kuna za udrugu "Volim Beli" s programom "razvoj uloge civilnog društva na Tramuntani". Udruzi "Ruta" ide 38 tisuća kuna za program "Biljni san u vunu umotan".