Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Ljubavnom dramom zaključen mini-festival

Ljubavnom dramom zaključen mini-festival

Drugom kazališnom predstavom, "Nema života na Marsu" u izvedbi glumaca HNK-a iz Varaždina, u Malom Lošinju završen je mini-festival "Zima u kazalištu".

Kako je uoči predstave istaknuo Svebor Bival iz Rotary-kluba "Lošinj", koji je uz logistiku Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj priredio festival, ove se godine mnogo toga u organizaciji zakompliciralo, pa je tako morala biti otkazana predstava "Čehontijada" kojom je festival trebao započeti, a propala su nastojanja da se ona ipak odigra u travnju. Osim toga, umjesto večerašnje "Nema života na Marsu" trebala je biti odigrana "Dežgracija", također s glumcima varaždinskog HNK-a, no zbog obiteljskih je obaveza jednog od članova ansambla, obavljena promjena programa.

Pred ne toliko brojnom, moglo bi se reći - stalnom lošinjskom kazališnom publikom, ljubavnu su dramu odigrali Robert Plemić i Barbara Rocco u ulogama uredskih kolega u stalnim borbama s međusobnom požudom, a čije su osjećaje, koji bi u protivnom ostali skriveni od gledatelja, interpretirali Jan Kerekeš i Katarina Strahinić. U susretu svjetla i tame (oblikovanje svjetla od goleme je važnosti u predstavi), izrečenog i mišljenog, elementi humora prema kraju predstave sve su češće ustupali mjesto dubljoj razradi odnosa između likova.

Kao i na predstavi "Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka" Žarka Potočnjaka, i ovaj put je prihod od ulaznica namijenjen rehabilitaciji mlade Lošinjanke Patricije Glasnović.

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik