Pon17122018

Zadnje dodano:16.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Malnaru novi mandat, Pupovac dopredsjednik

Malnaru novi mandat, Pupovac dopredsjednik

Robert Malnar ponovo je izabran za predsjednika udruge Puhačkog orkestra "Josip Kašman" iz Malog Lošinja, a Saša Pupovac, koji je bio drugi kandidat, izabran je za dopredsjednika.

U tajnom glasanju na redovnoj izbornoj skupštini Malnar je dobio 24, a Pupovac deset glasova. Nakon toga Pupovac je jednoglasno izabran za dopredsjednika. Uoči izbora predsjednika, za ostalih petero članova Upravnog odbora izabrani su Davor Mužić, Martina Krajina Mršo, Vojislav Čičić, Frenki Pahljina Hernandez i Mario Jureković. Za takav sastav odbora bila je većina od 35 prisutnih članova, dok je troje glasalo protiv, kao i prilikom izbora članova Nadzornog odbora - Darka Lufčića (predsjednik), Marte Nikolić i Stena Vidulića.

U predstavljanju koje je prethodilo izborima, Pupovac je izrazio želju da se poboljša komunikacija među članstvom, jasno definiraju zaduženja, te da se napravi "rebranding" orkestra za koji je ustvrdio da polako odumire, a jedan od načina bili bi atraktivniji nastupi dopunjeni koreografijom i osvježavanjem repertoara aktualnim hitovima. Pupovčevo predstavljanje dopunila je Marta Nikolić kazavši da je servis instrumenata preplaćen i da bi trebalo poraditi na tome da se članstvo osposobi za popravke.

Malnar, koji je vodio udrugu i u protekla četiri dvogodišnja mandata, nije se složio s ocjenom da orkestar odumire, a kazao je da treba poraditi na zajedništvu među članstvom, kroz češće jednodnevne i višednevne izlete. Napomenuo je i da je za udrugu u osam godina osigurao 60-70 tisuća kuna donacija.

Na skupštini su apsolvirani i izvještaji - Mario Jureković dao je financijski izvještaj, a Robert Malnar i dirigent Davor Mužić izvještaj o radu. Istaknuto je da je organiziran dosad najmasovniji Festival puhačkih orkestara (16 ansambala), te niz nastupa među kojima se ističu Uskrsni, Nautički i Božićno-novogodišnji koncert.

Izabran je i peteročlani Odbor mladih u orkestru - Lara Bani, Mateo Tomić, Nikolina Karčić, Frane Rogić i Teha Bani.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!