Sri19122018

Zadnje dodano:18.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Poželjeli sretne blagdane uz "Rasputina"

Poželjeli sretne blagdane uz "Rasputina"

Kao prvi u nizu od četiri u četiri dana, održan je Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra "Josip Kašman" u Malom Lošinju.

Tridesetšestoro glazbenika predvođeni dirigentom Davorom Mužićem program su počeli uobičajeno - himnom "Lošinju" Vittorija Craglietta, da bi potom krenuo niz kompozicija uvježbanih samo za ovu priliku. Počelo je s "Carnaval de Paris", melodijom poznatom s tribina nogometnih stadiona, a u toj su izvedbi solisti bili Magdalena Karčić na klarinetu i Marin Kosmos na trubi.

Izlet u neočekivano uslijedio je nizom pjesama legendarne američke grupe "The Doors", a u nastavku je izvedena "Preservation Special" Giancarla Gazzanija. U nastavku su puhači ušli u disco-svijet s "Rasputinom" grupe "Boney M", koju su izveli i na samom kraju večeri, u bisu.

U međuvremenu, na programu su još bili "Seven Nation Army" J. A. Whitea, "Bailando" Enriquea Iglesiasa sa solistom Marinom Kosmosom na trubi, "Last Christmas" Georgea Michaela, "Have Yourself a Merry Christmas" Martina i Blanea, sa solistom Boris Pahljinom Hernandezom na tenor-saksofonu, te Hačaturjanova "Maskarada", prije nezaobilaznog "Radetzky-Marscha" J. Straussa starijeg.

Umjesto najavljenog zbora "Očima srca", dvije božićne pjesme izvele su članice orkestra Ellis i Ana Stopar, a prije bisa je orkestar izveo "Brindisi" iz opere "Traviate" s vokalima Vedranom Spasojevićem i Martom Nikolić - ponovljen je time njihov vrlo hvaljen nastup otprije nekoliko godina.

U protokolarnom dijelu, uručene su zahvalnice jubilarcima u orkestru - čak 50 godina nastupa Mario Hofmann, 30 Steno Vidulić, a deset Marta Nikolić. Za prvi nastup u ovakvom koncertu priznanja su dobili Nessa Salaman, Ines Hausknecht i Ivano Negovetić. Gradonačelnica Ana Kučić uputila je glazbenicima i posjetiteljima blagdansku čestitku, a potom uručila novi instrument Vesni Ukalović, koja tako više neće morati svirati trideset godina star tenor.

U predvorju kinodvorane Vladimira Nazora prikupljan je dobrovoljni prilog za rehabilitaciju mladih Lošinjana, Patricije Glasnović, Lea Manzonija i Vedrana Bošatlića.

Oni koji su propustili prvu koncertnu večer, mogu puhače na djelu pogledati još u utorak i srijedu (20 h) u Malom Lošinju, a u četvrtak (18 h) u Cresu.

Na današnji dan.....

19/12/1914

U Rabu rođen Mario Fafangel, lošinjski jedriličar-olimpijac