Otoci.net

Pet19102018

Zadnje dodano:18.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Glazbenom smotrom za pomoć oporavku Vedrana Bošatlića

Glazbenom smotrom za pomoć oporavku Vedrana Bošatlića

U kinu Vladimira Nazora u Malom Lošinju održan je vrlo dobro posjećen dobrotvorni koncert, na kojemu je prikupljan prilog za oporavak Vedrana Bošatlića, lošinjskog mladića koji je ljetos u uličnom nasilju zadobio vrlo teške ozljede i otada prolazi delikatnu rehabilitaciju.

Sudjelovala su tri ženska ansambla - zbor "Vittorio Craglietto" Zajednice Talijana Lošinja, lošinjska klapa "Augusta" i creska klapa "Teha". U drugom dijelu programa nastupili su harmonikaši, Edvard Flego iz Cresa i mladi Dino Đerić Baričević iz Velog Lošinja. Između njihovih nastupa, svoje je stihove u dijalektu otoka Cresa čitala pjesnikinja Avelina Damijanjević. Izostala je najavljivana muška klapa "Čikat", zbog obaveza nekoliko članova.

Uime organizatora, Rotary kluba "Lošinj", pozdravnu riječ dao je Božo Marković, a program je vodio Julijano Sokolić, dodavši svojem nastupu i dijalektalne stihove Mirne Kučić, creske djevojke koja je smrtno stradala u prometnoj nesreći prije tri godine, upravo kada je s prijateljicama iz klape "Senjal" putovala prema Lošinju na nastup.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!