U Cresu gostuje majstor "glazbe primjerene kraljevima"

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2017-07_nishat-khan-plavica-promo.jpgCreska će publika ovaj petak imati rijetku prigodu poslušati majstora indijske glazbe - u ljetnom kinu gostovat će Nishat Khan, koji osim tradicionalne glazbe svoje domovine, u svojim nastupima kombinira i stilove iz drugih podneblja.

Za Khanom su nastupi na velikim scenama, poput londonskog Royal Albert Halla, te Carnegie Halla i Lincoln Centera u New Yorku. Rodom je iz Kolkate, a sada je nastanjen u Kaliforniji.

Njegova glazba "koja je primjerena kraljevima" (prema "Evening Standardu") i njegova izvanserijska kreativnost odbijaju biti ograničena na konzervativnu izvedbu. "Chicago Tribune" uspoređuje majstorstvo njegova sviranja sitara s majstorstvom Jimija Hendrixa, dok ga međunarodne tiskovine rangiraju u istu kategoriju s Bachom i Beethovenom zbog njegove iskrenosti, jako osebujne interpretacije nasljeđene glazbene tradicije. Indijske novine definiraju Nishata Khana kao "najboljeg sitarista", navodeći njegovu glazbu i kao "kemiju koju je teško opisati".

Veliki majstor indijske klasične glazbe dočarat će ovim koncertom osobiti ugođaj, gdje se putem zvuka traži duhovna spoznaja i objedinjenje sa svemirskim kretanjem.

Koncert organizira creski bar "Plavica", gdje se mogu rezervirati ulaznice po cijeni od 90, odnosno 120 kuna.

(Sponzorirani članak)