Toplak nastavlja tradiciju izložbi u kampu "Lopari"

Autor Vilim Toplak / foto: B. Purić
Autor Vilim Toplak / foto: B. Purić
U prostoru recepcije kampa "Lopari" kraj Nerezina, a koji je pod nazivom "Nautilus" posljednjih godina i izložbeni, otvorena je izložba slika Vilima Toplaka.

Izložene su 23 slike, većim dijelom akrili, uz nekoliko ulja, a iako su na nekoliko slika motivi cvijeća, na izložbi prevladavaju pejzaži, napose oni primorske arhitekture. Premda je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Toplak je 24 godine radio kao (terenski) snimatelj na Televiziji Zagreb. Slikarstvom se bavi četrdesetak godina, za sobom ima šest samostalnih i još toliko skupnih izložbi. Već dulje živi u Sloveniji, u Brežicama - najprije je imao galeriju u Mariboru, a potom u Čatežu. Kako kaže, zbog sve skromnije mogućnosti takvog načina prodaje slika, preorijentirao se na prodaju putem interneta.

Na otvaranju izložbe, koja će se moći pogledati narednih mjesec dana, govorili su lošinjski publicist Julijano Sokolić, zatim Bernard Pungerčič, dugogodišnji gost Nerezina i organizator sada već tradicionalnih izložbi u "Nautilusu", te Petra Čobić uime kampa-domaćina.