Sub19102019

Zadnje dodano:18.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Ljubav Mire Gavrana i Lošinja

Ljubav Mire Gavrana i Lošinja

Miro Gavran, istaknuti hrvatski pisac romana i kazališnih komada, u sve većem dijelu godine i stanovnik Velog Lošinja, u novouređenim prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice u Malom Lošinju predstavio je knjigu "Parovi i druge slabosti".

Knjiga se sastoji od novijih drama i komedija Mire Gavrana, a objavljena je u izdanju "Mozaik knjige" iz Zagreba. Uz autora, na dobro posjećenoj promociji govorile su još prof. dr. Sanja Nikčević, teatrologica, kazališna kritičarka i profesorica na Umjetničkoj akademiji i Filozofskom fakultetu u Osijeku, te autorova supruga, glumica Mladena Gavran, koja je interpretirala ulomke iz "Najluđe predstave na svijetu", jedne od komedija u knjizi.

"Gavran ne polemizira i apsolutno je afirmativan u odnosu prema kolegama. Bez političkih i drugih lobija, unatoč atmosferi u kojoj to nije put prema uspjehu, on je jedan od naših najpoznatijih i najizvođenijih autora. Jednostavno - publika ga voli čitati", kazala je prof. Nikčević, ističući da je Gavran jedini hrvatski pisac čije se praizvedbe održavaju u inozemstvu i koji ima svoj festival, "Gavranfest", van domovine - u Slovačkoj.

Autor je zahvalio na lijepom odzivu na predstavljanje, u sredini koju sve više doživljava kao svoju. Prisjetio se i višekratne suradnje s ansamblom Kazališta "Josip A. Kraljić" iz Malog Lošinja, kojemu je režirao nekoliko predstava.

U razgovoru nakon predstavljanja, prvak lošinjskog glumišta Boris Šegota naglasio je: "Gavranova rečenica je glumačka, što je preduvjet za uspjeh predstave."

U uvodnoj riječi, ravnateljica lošinjske Gradske knjižnice i čitaonice, Jagoda Mužić, istaknula je da je ovo prva književna večer od preuređenja prostorija, završenog u studenom prošle godine.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!