Pon23092019

Zadnje dodano:23.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Ruske bajke na Lošinju

Ruske bajke na Lošinju

Noć knjige u lošinjskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici sastojala se od nekoliko događaja, među kojima je bilo i predstavljanje dviju knjiga - zbirki ruskih bajki...

"Do koljena u zlatu, do lakta u srebru" i "Leteći sag" nazivi su knjiga koje ukupno sadrže 26 ruskih bajki, do sada uglavnom nedostupnih na hrvatskom jeziku, a koje su prevele Slađana Domladovac i Zdenka Vukadin. Ukazujući na važnost zajedničkog čitanja roditelja i djece, o knjigama su govorili Igor Duraković i Iva Stambolija, koja je okupljenoj djeci i pročitala neke od bajki. Knjige je bogato ilustrirala krčka slikarica Dagmar Franolić.

Za građanstvo je, uz vodstvo ravnateljice knjižnice Armide Vlašić, bilo otvoreno i druženje uz čitanje poezije i proze, čemu se odazvalo desetak osoba, a osim čitanja, razvila se i rasprava o književnosti i autorima.

U prvim satima Noći knjige organizirana je likovna radionica za djecu, održana je besplatna razmjena knjiga i časopisa, te besplatni upis ili obnova članstva u Gradskoj knjižnici.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka