Orkestar i klapa pripremaju tri koncerta

S posljednjih proba za koncert / foto: B. Purić
S posljednjih proba za koncert / foto: B. Purić
Lošinjski Puhački orkestar "Josip Kašman" i ove će godine nastaviti običaj održavanja uskrsnih koncerata, s tim da će ovogodišnji gosti koncerata biti članovi klape "Čikat".

Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, orkestar će nastupiti u oba Lošinja; u 11 sati u župnoj crkvi u Velom Lošinju, a istoga dana u 20 sati u župnoj crkvi u Malom Lošinju. U subotu, 11. travnja, glazbenici će gostovati u Cresu, u 20 sati u crkvi franjevačkog samostana.

Ovo će ujedno biti završni ispiti za dvoje učenika glazbenog odjela lošinjske osnovne škole, pa će tako solo na trubi imati Stina Jurkota Rebrović u "Trumpet in the night" Luce Lombardija, a na klarinetu Dominik Karčić u "Koncertu za klarinet i orkestar" Vincenza Bellinija.

U izvedbi pjesama "Oče naš" Ljube Stipišića Dalmate i "Pismo ćali" Tomislava Zuppe orkestru će se pridružiti lošinjska klapa "Čikat".

Na programu su još "Chorale and Beat Music" Vlada Kabeca, te "Ad Gloriam Hrvatska" koju je 1999. napisao Jan Langosz (1923.-2003.) upravo za lošinjski orkestar, ali još nije izvođena. Kontakti Langosza i lošinjskog orkestra uspostavljeni su prilikom boravka članova orkestra u Bardolinu 1994. godine.