Kako pripremiti izložbu

S lanjske radionice
S lanjske radionice
Od 25. do 29. kolovoza, tijekom jutarnjih sati, u Lošinjskom muzeju održat će se radionica "Mali kustos" za djecu u uzrastu od 7 do 10 godina (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole).

Na radionici će djeca naučiti kako pripremiti izložbu. Imat će teorijski i praktični dio, a obuhvaćat će odabir teme za izlaganje, pribavljanje eksponata, slaganje postava izložbe, pisanje teksta i izradu kataloga. Na kraju će se upriličiti i otvorenje pred roditeljima i prijateljima.

Tijekom radionice, djeca će kroz različite igre za razvijanje kreativnosti, zapažanja, koncentracije, vježbe opisivanja i izražavanja pripremati izložbu te će se ujedno upoznati s poslom i zadacima kustosa i muzejsko-galerijskom djelatnošću.

Budući da će zajedno raditi izložbu, jedan od ciljeva radionice je naučiti ih podjeli dužnosti i suradnji. Osim toga, djeca će naučiti kako prezentirati svoju ideju i javnosti prenijeti željenu poruku.

Radionica će korelirati s likovnom kulturom (vježbanje vizualnog i stvaralačkog mišljenja, dizajn kataloga) i hrvatskim jezikom (pisanje teksta, javno izlaganje i izražavanje), povijesti umjetnosti, povijesti.

Radionicu će voditi kustosice Lošinjskog muzeja Zrinka Ettinger Starčić i Barbara Živković. Broj polaznika radionice je ograničen, stoga zainteresirani roditelji trebaju rezervirati dolazak djece na brojeve telefona 233-614 ili 233-892.