Osjećaj i doživljaj svijeta Nene Bedek

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2014-08_izlozba-lopari-bedek2014slika1.jpgOtvorena je izložba slovenske slikarice Nene Bedek, u galeriji "Nautilus" u objektu recepcije kampa "Lopari" kraj Nerezina.

Za autoricom su samostalne i zajedničke izložbe na području njenog zavičaja, jugoistočne Slovenije. Rodom iz Brežica, Nena Bedek nakon diplome na Pedagoškom fakultetu u Mariboru, živi u Sevnici, te predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi.

"Nena Bedek vrlo je plodna likovna umjetnica koja stalno traži i nalazi nove načine likovnog izražavanja kroz, kako kaže povjesničarka umjetnosti Karmen Volavšek, nefiguralno slikarstvo koje prevladava u viđenju, osjećaju i doživljaju svijeta Nene Bedek, a što se interpretira kroz traženje i istraživanje boja, oblika i kompozicija", kazao je publicist Julijano Sokolić prigodom otvaranja izložbe.

Uz Sokolića i autoricu, na otvaranju su govorili Bernard Pungerčič, koji posljednjih nekoliko godina posreduje u organizaciji predstavljanja slovenskih umjetnika u Nerezinama, te Đanino Sučić, predsjednik uprave "Lošinjske plovidbe" pod kojom je kamp "Lopari". Izložba će ostati otvorena do 1. listopada.